Weeknieuws

‘s Avonds: Psalm 34 : 5 en 11

Donderdag 30 mei

’s Morgens: Psalm 97 : 1

Komende diensten worden uw gaven gevraagd voor de volgende doeleinden:

Maandag 26 mei

1. ZOA - Hulp bij rampen en conflicten
  2. Kerk
  3. Gerben en Gerda Budding

Donderdag 30 mei:

1. Diaconie
  2. Kerk
  3. Onderhoud gebouwen

Denkt u ook aan de zendingsbussen bij de uitgang!

Al deze collecten willen wij van harte bij u aanbevelen!

Oppasdienst

De kinderoppas is als volgt geregeld:

Zondag 26 mei

08.30 uur: M. Mol en Hannah van Dooren

10:45 uur: J. Smit, Emily van Doornik en Lucas van Doornik

Donderdag 31 mei

9.30 uur: H. ten Ham, Amber van de Bor, Robine van Ee en Brigitte van Ee

Zondag 2 juni

09.00 uur: B. van de Lagemaat en Bente ten Ham

10:45 uur: M. Ham, Jesse Ham en Jadine van Essen

Hartelijk dank voor de bereidwilligheid en inzet!

ALGEMEEN

Kerkradio

Op woensdag 29 mei wordt de kerktelefoonuitzending verzorgd door oud-ouderling De Kruijf. Hij zal met ons hoofdstuk 4 uit ‘Profeet onder het juk’ behandelen. Aanvang 10.30 uur. We wensen u allen een goede en gezegende uitzending toe.

Zondag 26 mei:

Bediening Heilig Avondmaal

Woensdag 29 mei:

Kerkradio

Donderdag 30 mei:

Hemelvaartsdag

Vrijdag 31 mei:

Verkoop collectebonnen

Digitale kerkbode

Vanaf volgende week is de kerkbode ook digitaal beschikbaar. Er hebben zich een aantal gemeenteleden aangemeld. Toch missen we naar ons idee nog heel wat mailadressen. Dus wilt u en wil jij vanaf juni digitaal op de hoogte blijven van het gemeentenieuws, stuur een mail naar kerkbode@hervormdhoevelaken. Vergeet bij de aanmelding niet alle mailadressen per adres door te geven. Zo kunnen jong en oud geïnformeerd worden.

de commissie

DIACONIE

Collecte ZOA

De diaconale collecte van zondag 26 mei 2019 is bestemd voor ZOA (Zuidoost-Azië), een organisatie die in 1973 is opgericht om destijds geld in te zamelen voor Vietnamese bootvluchtelingen, maar vandaag de dag erg gegroeid is en hulp, hoop en herstel biedt in 15 landen op drie continenten. Stichting ZOA zet zich in voor mensen die het slachtoffer zijn van natuurrampen of gewapende conflicten.  Het doel is om getroffen bevolkingen een duurzame en winstgevende mogelijkheid te geven om weer zelf in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. We bevelen deze collecte van harte bij uw aan, ook willen u vragen om te bidden voor slachtoffers van natuurgeweld of gebukt gaan onder gewapende conflicten en voor de hulpverleners ter plaatse.

Uw en jouw diaconie

COMMISSIES

Rommelmarkt

Wekelijks komen de vrijwilligers van de Rommelmarkt samen aan de Weldammerlaan om de grote verkoping in april voor te bereiden. Naast kasten, banken en electronica komen er heel veel boeken binnen. Deze boeken kunnen de vrijwilligers niet allemaal in september kwijt op de kraam. Daarom gaat een deel van deze boeken sinds een paar jaar naar Zuid-Afrika. Als dank daarvoor ontving de Rommelmarkt, maar ook u als ‘gever’ de volgende brief:

Geagte vriende,

Ons ken julle ondertussen al as ‘Hoevelaken’!Julle voel al soos ou vriende. Baie gereeld hoor ons weer by mnr Van Donkelaar van boeke wat hy by ‘Hoevelaken’ gekry he. En elke keer staan ons weer verstom om die pragtige versameling boeke te sien wat hy dan vir ons lys. Ons kan julle niet genoeg bedank vir die ‘juweeltjes’ wat ons elke keer by julle kry! Ons bibliotheek het deur die jare wonderlik gegroei deur al die skenkings wat ons van julle ontvang het. Baie, baie dankie hiervoor. Met groot dankbaarheid kyk ons weer terug op soveel rykdom wat ons die afgelope jare van julle ontvang het, en wil dit daarom ook deur hierdie kleine briefie vir julle laat weet!

Die materiaal wat ons van julle ontvang, dien vir ons as studiemateriaal om predikante in onwikkelde lande te help. Ons kry baie aanvrae van hulle, en probeer dan materiaal op te stel wat hulle help in hulle bediening. Op die oomblik werk ons met so 7.900 van sule predikante, in meer as 65 ontwikkelde lande. Ons weet dat julle boeke ook in die toekoms nog meer mensen sal help!

Ons hoop dat dit julle ook vreugde gee om te weet dat julle derduisende mense oor die hele wereld help met hierdie skenkings van jullie. Baie seen en voordpoed vir julle toegewens op julle werk!

Met groot waardering en hartlike groete,

ds. J. van der Linden | Pretoria, 3-5-19

DIVERSEN

Kopij kerkbode

Graag uw kopij aanleveren op het mailadres: kerkbode@hervormdhoevelaken.nl. Geschreven en getypte kopij kunt u inleveren op Kievitlaan 3. Alle kopij graag vrijdagavond binnen en graag per week aanleveren! Heeft u vragen? (06) 48971340.