Deelgenoten Familie Blom

Vlag van AlbanieAls gemeente zijn we deelgenoot van Maarten en Gerdien Blom. In het voorjaar van 2013 zullen ze worden uitgezonden naar Albanië. Vanaf  dit moment ondersteunen we hen met gebed en gift. Op zondag 2 december 2012 hebben ze een kerkdienst van onze gemeente mee gemaakt.  Tijdens de dienst hebben we gehoord dat het Christus is die tot mensen komt. En dat Hij overal al is, ook in Albanië. God zend en God stuurt. Maria kreeg genade, een genadewoord, en gaf een geloofsantwoord. Wat een grondeloze barmhartigheid. Geen Woord bij God vandaan zal krachteloos wezen. Mij geschiede naar Uw Woord. Van genade wordt je niet groot, wel rijk. God is groot, nochtans ziet Hij de nederige aan. Dat we het Maria zullen nazeggen, U wil ik dienen. Op 18 december hopen we een zendingsavond te hebben waarin Maarten en Gerdien hun werk gaan toelichten. Van harte uitgenodigd.

Even voorstellen

Familie Blom“Wij zijn Maarten (28) en Gerdien (31) Blom. Samen met onze kinderen Tijmen (3), Jaël (1) en Miriam (0) hopen wij in het voorjaar van 2013 naar Albanië te vertrekken. We worden uitgezonden door
de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee.

Nu al zijn we druk bezig om ons daar op voor te bereiden door het leren van de Albanese taal en te investeren in ons thuisfront. Voor mij (Maarten) is zending iets waar ik vanaf mijn vijftiende jaar mee bezig ben, of beter gezegd: God was er al die tijd in mijn leven mee bezig. In stille tijd, door preken en contacten met mensen werd het verlangen om de zending in te gaan steeds bevestigd. Ik studeerde theologie in Heverlee (België) aan de Evangelisch Theologische Faculteit.

Ik (Gerdien) ben stap voor stap richting het zendingswerk geleid. Ik heb niet,
zoals Maarten, op jonge leeftijd een specifieke roeping van God voor zending in het buitenland ervaren. Wel stond ik er altijd voor open en heb ik in mijn tienerjaren en studententijd bijvoorbeeld aan verschillende projecten rond evangelisatie en ontwikkelingshulp deelgenomen.

Albanie

Toen ik Maarten leerde kennen wist ik dat zijn droom geen huisje-boompje-beestje in Nederland was, dus toen ik voor hem koos, hoorde zending bij onze toekomstplannen. De laatste jaren heb ik ervaren dat God ons roept en opent Hij deuren voor ons. Ik hou veel van mijn werk als psycholoog en contextueel hulpverlener (gericht op relatieherstel binnen familieverbanden) en hoop hier ook mee aan de slag te kunnen in Albanië. Gebed en betrokkenheid zijn onmisbaar voor het werk wat we straks gaan doen.

Gebed is ons stuurwiel, niet ons reservewiel. De wetenschap dat er mensen zijn die elke dag voor je bidden is bemoedigend.”

 

 

Zie ook: www.maartenengerdien.nl

Download de informatiefolder

 

Preekrooster
zondag, 30 sep 2018
Hoevelaken
09:00: dr. P. Vermeer, Wezep
10:45: dr. P. Vermeer, Wezep
18:30: ds. J.W. Verboom, Groot-Ammers
Achterveld
09:00: geen dienst
Luister hier direct naar de dienst

Download hier de opgenomen diensten

Weekagenda
maandag
Catechese

dinsdag
Ouderenmiddag

woensdag
Kerkradio

donderdag
Consistorie, De Lofstem

vrijdag
Verkoop collectebonne