Werkgroep Hoevelaken naar Malawi

Wij zijn een groep jongeren uit Hoevelaken, die vanuit stichting Opdracht in Afrika (OIA) een zelfstandige werkgroep zijn gestart. Wij hopen een structurele bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de mensen in Malawi. In de zomer van 2010 en 2012 hebben wij een artsenverblijf en een moeder & kind-kliniek gebouwd. Door de uitbreiding van het hospitaal, dat onderdeel is van de EBC (Evangelical Brethren Church, protestantse gemeenschap), kunnen meer mensen geholpen worden en is de zorg verbeterd. Het hospitaal en de kerk in Thyolo is de hoofdlocatie van de EBC. Het is mooi om te zien met hoeveel passie de mensen hun werk doen en dit alles vol vertrouwen en liefde tot God. Het hospitaal en de EBC zijn al erg gegroeid, maar hebben nog dringend hulp en gebed nodig.

Doel 2014/ 2016

Naast de hoofdlocatie willen wij ons ook gaan richten op de andere locaties die bij de EBC horen. Er zijn door de stichting  OIA in verschillende regio's in Malawi kerken gebouwd. Er wordt meestal één kerk gebouwd voor meerdere omliggende dorpen. Daar omheen wordt geprobeerd om extra voorzieningen te bouwen, zodat deze plek kan uitgroeien tot een kerkelijk centrum van de regio, een plek waar  mensen elkaar kunnen ontmoeten, les gegeven kan worden, voedsel uitgedeeld kan worden etc. Bij de kerken waar weinig tot geen ontwikkeling is willen wij ondersteuning gaan bieden. In 2014 hebben wij kerken gerenoveerd, een maismolen neergezet en wij zijn bezig geweest met de aanleg van een akker met irrigatiesysteem. Verder willen wij ons bij volgende projecten  nog bezig gaan houden met: de bouw van een crèche/opvanghuis/buurthuis; de bouw van een bakkerij, realisatie van een waterpomp. Hiermee hopen wij dat mensen uiteindelijk kunnen voorzien in de eigen levensbehoeften, maar daarnaast ook dat er hierdoor een gemeente ontstaat tot versterking en uitbreiding van Gods koninkrijk.

Als werkgroep hopen wij elke 2 jaar naar Malawi te gaan om een project uit te voeren. Voor elk project hopen wij voldoende geld in te zamelen om dit uit te voeren. Dit willen wij doen d.m.v. het organiseren van acties, sponsors werven en informatieavonden geven. Wij hopen dat u hieraan uw bijdrage wilt leveren. Daarnaast zijn ook giften van harte welkom. De inzameling zal geheel ten goede komen aan het gekozen project. Naast ons (bouw)project besteden wij ook aandacht aan de vrouwen en kinderen d.m.v. evangelisatie, sport, spel en handwerk. Elk kwartaal komt er een nieuwsbrief uit. Hierin staan de acties die wij organiseren en het laatste nieuws. Wilt u ook een nieuwsbrief van onze werkgroep ontvangen? Meldt u hiervoor dan per e-mail aan, dit kan ook via de website.

U krijgt dan per e-mail de laatste acties en nieuwtjes toegezonden.

Contactpersoon: Jan van Wincoop, tel. (033) 785 18 55, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., website: www.hoevelakennaarmalawi.nl en www.opdrachtinafrika.nl. IBAN-nummer: NL36INGB0007910110, t.n.v. Opdracht in Afrika te Huizen o.v.v. ‘Hoevelaken 2014’  (Giften zijn aftrekbaar van de belasting, Kamer van Koophandel inschrijfnummer: 41192021)

Werkgroep ‘Hoevelaken naar Malawi’ bestaat uit: Lisa van Doornik, Robert van Duinkerken, Cor Ruiter, Wendy Vreekamp en Jan en Nanny van Wincoop

zondag, 19 nov 2017
18:30: dr. M. van Campen, Ede