Diaconaal project 2011-2012

'Ik heb geen mens…', zegt de man die 38 jaar ziek is.

Laat deze uitspraak even op u/je inwerken. Kun je je daar iets bij voorstellen? Geen mens hebben? De man ligt lange tijd in Bethesda, maar heeft niemand die hem kan helpen. Ik heb geen mens! Het kenmerkt de wereld van thuislozen.

Het ontbreekt thuislozen aan sociale contacten, mede als gevolg van diverse problemen in hun leven. Vaak doordat ze een beperking hebben om zich te binden aan mensen, omdat zae dat nooit hebben geleerd óf omdat ze daar al vele malen bedrogen mee uit kwamen. De dak- en thuisloze medemens kunnen in 'Het Passion' te Hummelo rust vinden voor een periode van 3-6 weken om weer op adem te komen, zich wat meer mens te gaan voelen, aandacht en verzorging te krijgen van christenen om wellicht een stap te maken naar een definitieve opvangvoorziening.

Ruim 70% van de gasten maakt een keus om niet terug te gaan naar hun oude leefomstandigheden. In het woongebouw zijn in de afgelopen 4 jaar 12 eenpersoonskamers, een woonkamer en 3 kantoorruimtes gerealiseerd. Alle ruimtes hebben raampartijen die voor een groot gedeelte al aanwezig waren. Enkel glas en beginnend rot in de kozijnen hebben ons ertoe gebracht om dit jaar bijna alle kozijnen te vervangen en een klein gedeelte te renoveren en alles te voorzien van dubbelglas. Het gaat om 17 kozijnen van ongeveer een vierkante meter en 3 grotere raam/deurpartijen. De nieuwe kozijnen zijn voor een gedeelte al zelf geassembleerd in de eigen werkplaats en worden door vakkundige vrijwilligers geplaatst.

Als gemeente willen we hier in bijdragen door dit jaar de collectes voor het Diaconaal project hier aan te besteden. De hele operatie kost ongeveer € 11.500. Van harte bevelen we "Het Passion" aan in uw gaven en uw gebeden. Op Goede Vrijdag hopen we de eerste collecte hiervoor te houden.

Zie ook: http://www.hetpassion.nl

zondag, 22 apr 2018